Bruce Adams

zondag 29 oktober 2023 | 20u15 (deuren 19u30)

Bruce werd geboren in Schotland en speelde al op zijn vijftiende als professioneel trompettist samen met zijn vader. In de jaren '70 werkte hij in de Glasgowse scene zowel in combo's als in bigbands waaronder The Scottish Radio Orchestra. Door het Edinburgh Jazz Festival werd hij een rijzende ster en speelde er samen met wereldnamen zoals Harry Sweets Edison, Warren Vaché, Buddy Tate, Al Cohn, Milt Hinton en zovele anderen.

Zijn eerste solo-album "One Foot In The Gutter" nam hij op in 1992. In Duitsland nam hij CD's op met drummers Charly Antolini en Pete York ("Tribute To Gene Krupa"). Hij werd gevraagd als gastsolist bij diverse bigbands in Schotland, het Verenigd Koninkrijk (o.a. bij de BBC-bigband) en Frankrijk. Daarnaast is hij al enkele decennia de vaste trompettist in de band van Alan Barnes, met wie hij talrijke successen oogstte.

Bruce is meervoudig winnaar van de British Jazz Awards en werd hiervoor meer dan 20 keer genomineerd. Zijn stijl is gekenmerkt door een vlekkeloze techniek en een haast encyclopedische kennis van de diverse trompetstijlen in de jazz. Zijn spel heeft elementen zowel van Louis Armstrong als van Clifford Brown, maar ook de moderne stijlen weet hij naar zijn hand te zetten.

  • Bruce Adams: trompet en bugel

  • Pascal Michaux: piano

  • Chris Mentens: contrabas

  • Dirk Dergent: drums

Dit is een samenwerking met OC de Djoelen in Oud-Turnhout. Tickets bestel je via hun website. 

basistarief: €15 €