JazzKitchen Festival 2022

 

Hofke van Chantraine , Oud-Turnhout
zondag 21 augustus - 12 to 21 uur

 

We staan klaar voor alweer een gezellige editie van ons festival.

 

Weerom bieden we, zoals pre-corona, gratis jazz in de prachtige tuin. Ook terug is het feestelijke menu. Daarvoor konden we dit jaar niet minder dan Guy Weyts van STOKE  strikken, die voor de snelle beslissers een heerlijk middagmenu op zijn OFYR zal klaarmaken.

 

Duo Gaitar(13u)

Openen doen we met Duo Gaitar. Rutger Mathys (B) en Marijn van der Linden (NL), brengt jazz en Braziliaanse muziek bij elkaar. Rutger op chromatische harmonica en Marijn op zevensnarige accoustische gitaar brengen je naar Zuid-Amerikaanse sferen die ook Toots zo graag exploreerde.

Met hun muziek vieren ze hun onvoorwaardelijke liefde voor het lied.

 

LCQ (15U)

Het quartet rond saxofonist en componist Lieven Cambré gunt ons een muzikale inkijk in hun eerste CD: ‘Connected’. De muziek is geïnspireerd door interessante persoonlijkheden uit de muziekwereld. Sommige oudere stukken bieden ons nog steeds een kader voor hedendaagse interpretatie en improvisatie. Bram Weijters (piano), Jasper De Roeck (contrabas) en Jesse Dockx (drums) vervolledigen deze talentvolle band.

 

Sharp Eleven Electric Band (17u)

Sharp Eleven Electric Band is het geesteskind van bandleader Jorre Reynders (sax, composities) en biedt een frisse poging om 'oude gewoonten' in het fusion-jazz genre te transformeren naar eigen muziek van nu. De jonge band met aansluiting in zowel de jazzwereld als de huidige pop/rock scene brengt als het ware neo-fusion met een knipoog naar dat eclectisch geheel van invloeden. 'verwacht het het onverwachte'. Keywords hierbij zijn melodieuze kracht, improvisatie, krachtige grooves, punchy electronics. Seventies fusion-jazz vertaald van de seventies naar een eigenzinnige elektronische, hedendaagse sound met geluiden uit de jazz, rock, funk en soul.

 

Moon Express (19u)

De stijl laat zich niet onder een noemer vangen, maar de 'groove' en het samenspel tussen de musici staat centraal en wordt gevormd door de invloed van de elk zeer persoonlijk spelende musici die liever niet denken in termen van één bepaalde stijl. Ze komen uit Vlaanderen en Wallonië. Hugo Boogaerts: saxofoons, dwarsfluit en zang, is al meer dan 23 jaar de bezieler van deze stomende formatie en verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de composities die bestaan uiteen aanstekelijke groove met hierover originele en soms zelfs grappige melodieën. Dit laatste zal menigeen niet verbazen als je weet dat hij al jaren vast lid was van de vernieuwende formatie 'Wizards of Ooze' waarmee hij, zoals met zijn eigen formatie, door heel Europa toerde. De composities neigen ook meer en meer naar deze laatstgenoemde band.

 

TUSSENDOOR

Jazzgrooves van (huis-)DJ Courtasock

 

Het eten

Ook dit jaar bieden we de liefhebbers weer de mogelijkheid om een overheerlijk menu te reserveren. STOKE is de referentie voor koken op OFYR in België. Culinaire duizendpoot en outdoorcoocking-guru Guy Weyts uit Mol zal voor ons een stijlvol menu serveren. Hij wordt hierbij omringd door een team van toppers, meesterchefs met klasse. Het menu dat zij serveren:

 • Soepje van coeur de boeuf tomaten en geroosterde paprika met een olie van daslook
 • Lauwe brandade van op cederhout gegaarde zalm op smaak gebracht met Franse gribiche tartaar en een vleugje truffel, rucola.
 • Thais sudderpotje van gegrilde parelhoen dijen, krokante Chinese kool en sojascheuten, crumble van maïs en sesam.
 • Compote van appel met Griekse hangop en cassonade suiker, knapperige karamelkoek met een toets van gerookt zout.

 

Hoe dit menu bemachtigen?

 • We serveren dit heerlijke menu aan 45 euro per persoon.
 • De tafel staat gedekt tussen 12 en 15 uur.
 • Vooraf reserveren is noodzakelijk want het aantal plaatsen hiervoor is beperkt!
 • Reserveren kan met de knop hiernaast. (instructies in het proces)
 • Je reservering is definitief na ontvangst van je betaling (aantal menu's x 45€) op BE19 0689 4334 2912 van JazzKitchen.
 • Bonnetjes voor het eten zullen klaar liggen aan de kassa van het festival.

 

Meer over het festival

 • Doorlopend allerlei food.
 • Ook eigen picknick meebrengen mag.
 • Plat water gratis.
 • En voor de kleinsten is er ook heel wat te beleven.

 

Alle ingrediënten zijn daar voor een heerlijk festival voor de hele familie.

 

 

 

JazzKitchen vzw - we promoten regionaal jazz en goede smaak